Beljenje zob


Ali ste vedeli, da že tako preprost postopek, kot je beljenje zob znatno poveča vašo samozavest in izboljša samopodobo, obenem pa je hiter, neboleč in ne poškoduje zob.


ZGODOVINA
Beli zobje so že odnekdaj igrali pomembno vlogo. Ni popolnoma jasno ali so bile prve lesene ščetke 3000 let pred našim štetjem namenjene izključno čiščenju zob zaradi gnitja ali so imele tudi vlogo odstranjevanja temnih oblog zaradi estetike. Prava eksplozija estetskih posegov v zobozdravstvu se je zgodila v 80 letih prejšnjega stoletja - predvsem v ZDA. Takrat so s popularizacijo belilnih sredstev na osnovi peroksida zagnali pravo gibanje estetskega in belega nasmeha, ki je nemalokrat prekoračil meje dobrega okusa.

DANES
Zaradi mnogih študij, ki so bile narejene na temo beljenja zob (katera so primerna belilna sredstva, kakšna je dolgoročnost, kakšni so škodljivi vplivi, katere zobe lahko belimo …), je danes kompas usmerjen predvsem v belilna sredstva srednjih koncentracij peroksida (dnevno in nočno beljenje doma s folijami). Ta imajo najmanj stranskih učinkov, so najvarnejša in obenem z najbolj obstojnim rezultatom tudi do dveh let in več. Sredstva z najnižjimi koncentracijami, ki jih kupimo v trgovinah praktično nimajo učinka, belilne zobne paste pa so celo škodljive za zobe, saj vsebujejo granule peska, ki nahrapijo in ranijo zobe. Najvišje koncentracije peroksida so v gelih, ki jih uporabljamo za beljenje v ordinaciji v kombinaciji z UV lučkami, laserji, ipd. Kljub temu da je dokazano, da lučke nimajo posebnega vpliva pri beljenju, pa sama koncentracija zadošča za izdatno in hitro pobelitev zob že v 1 uri. Poseg ima več stranskih učinkov, je lahko boleč in ima manj trajen učinek. Priporoča se ljudem, ki ne morejo nositi folij za beljenje in tistim, ki želijo zaradi kakega dogodka hitro do rezultata.

ENSO BELJENJE
Beljenje zob mora biti narejeno pod nadzorom zobozdravnika, saj ta preveri stanje dlesni in stanje zob (ali imajo luknjice, ali imajo hipomineralizacije, ali so kako drugače neprimerni za beljenje). Zobozdravnik tudi preveri, če ima pacient na zobeh v področju beljenja zalivke ali prevleke, saj te v fazi beljenja ne spremenijo barve, s čimer se pojavi barvna razlika. V teh primerih je treba zalivke in prevleke po beljenju zamenjati za svetlejše.
Če je oseba primerna za beljenje, vzamemo odtise zgornje in spodnje čeljusti, na podlagi katerih izdelamo individualne belilne matrice (folije). Te folije služijo kot nosilec belilnega gela za dnevno ali nočno beljenje. V ENSO centru si prizadevamo nuditi storitve, ki imajo čim trajnejši učinek, obenem, pa jih je možno ponovno uporabiti. Belilne folije posamezniku tako lahko služijo še čez 2, ali več let pri obnovitvenih beljenjih. V tem primeru samo kupite dodatne belilne gele in postopek varno in brez stranskih učinkov ponovite.
Cena storitve 350€
Spletko