Fluoriranje zob


Ali ste vedeli, da je fluor mineral, ki krepi zobno sklenino in ščiti zobe pred zobno gnilobo ter preprečuje preobčutljivost zob in skelenje pri razgaljenih zobnih vratovih?
Ustni higienik vam lahko z nanašanjem fluoridov na površino zob pomaga obnoviti sklenino, na kateri so že vidni začetni znaki kariesa.


Vsakodnevno na površini zoba prihaja do izstopanja mineralov iz zobne površine, kar posledično privede do nastanka zobne gnilobe oziroma kariesa. Dnevni proces je tudi obnavljanje zobne površine, ker pa ta proces ni zadosten, je v izogib nastanku kariesa treba skrbeti za ustrezno ustno higieno ter izvajati fluoriranje zob. Z zdravim načinom življenja, pravilnimi prehranjevalnimi navadami in ustrezno ustno higieno lahko zagotovimo lep in zdrav nasmeh. Pri fluoriranju zob vam ustni higienik na površino zoba nanese fluoridni premaz, ki se vgradi v površino zoba. Priporočamo uporabo zobne paste, ki vsebuje fluoride, saj je dokazano, da fluoridi zmanjšujejo možnost nastanka zobne gnilobe. Ob dvakrat-dnevni uporabi zobne paste, se za otroke stare od 6 mesecev do dveh let priporoča uporaba zobne paste s 500 ppm fluorida (nanos paste v velikosti graha). Za otroke od 2 do 6 let zobno pasto s 1000 ppm fluorida, otroci, starejši od 6 let lahko uporabljajo zobno pasto s 1450 ppm fluorida.
Cena storitve: 1 zob 10 €, oba zobna loka 60 €
Spletko