Peskanje in poliranje zob


Ste se kdaj vprašali, zakaj se vam na zobeh pojavljajo rumeni in temni madeži, ki jih sami ne morete odstraniti?
S peskanjem in poliranjem, se lahko nastali madeži preprosto odstranijo, postopek pa je neboleč. Peskanje in poliranje je pomembno za zdravje zob in higieno, ne le zaradi videza.


Peskanje zob je profesionalna metoda pri kateri se s pomočjo visokotlačnega curka vode in prahu očisti zobno površino vseh mehkih oblog, pri tem pa ne poškoduje zobne sklenine. Različna zabarvanja in madeži nastanejo zaradi uživanja kave, čaja, hrane z močnimi barvili, jemanja zdravil ter kajenja. Pred postopkom peskanja zob je treba očistiti zobni kamen s pomočjo ultrazvočne naprave. S postopkom peskanja si lahko zagotovimo prvotno naravno barvo zoba in se izognemo neprivlačnim rumenim odtenkom.
S poliranjem odstranimo zobne obloge, ki nastanejo zaradi vsakodnevnega prehranjevanja, površino zoba naredimo bolj gladko in odstranimo zabarvanost na robu med belo zalivko in zobno površino. Na gladko zobno površino se bo plak nalagal počasneje, gladke zobe pa je lažje očistiti. Poliranje zob vzporedno s čiščenjem zobnega kamna, sta metodi, ki preprečujeta nastanek hujših zobnih obolenj ter njihovih podpornih struktur, kot sta gingivitis in parodontitis.
Cena storitve:   40 € / zobni lok
Spletko