Zapis parodontalnega stanja


Ali ste vedeli, da parodontoza negativno vpliva na vaše sistemsko zdravje 24 ur na dan, posledice pa so lahko slabšanje stanja srčnožilnih bolezni, diabetesa in prezgodnji porod?
V ENSO centu sistematično pristopimo k celostni obravnavi parodontalne bolezni.
KAJ/KAKO?
Z zapisom parodontalnega stanja beležimo globino sondiranja, morebitne krvavitve obzobnih tkiv ob sondiranju, majavost zob, prizadetost koreninskih razcepišč, prisotnost mehkih oblog (plaka) ter odmik dlesni. Globino sondiranja izmerimo s posebnim inštrumentom – parodontalno sondo – na 6 mestih pri vsakem zobu. Normalna vrednost globine sondiranja je do 3 mm. Drugače povedano - naredi se podrobna analiza stanja vaših obzobnih tkiv, kaj lahko od svojega stanja v prihodnje pričakujemo in kaj lahko naredimo skupaj, da napredovanje bolezni ustavimo.

NAPREDNI NAČINI …
Sodobna tehnologija nam omogoča, da računalnik preko elektronskih merilnih inštrumentov sam zapisuje, shrani in ovrednoti vaše stanje. Tak postopek je hitrejši, manj neprijeten za pacienta, predvsem pa nam daje nove razsežnosti pri načrtovanju ustrezne terapije. V ENSO centru se dnevno uporabljamo sobodne metode in vlagamo v tehnologijo, ki izboljšuje rezultate zdravljenja naših pacientov.

ZAKAJ ZAPISOVATI?
Namen zapisa parodontalnega stanja je ugotavljanje prisotnosti parodontalne bolezni in njeno napredovanje. 
Brez zapisa parodontalnega stanja je vsaka terapija parodontoze tavanje v temi, saj nimamo izhodiščne referenčne vrednosti, na podlagi katere ocenjujemo potek in uspešnost zdravljenja.
Kontrolne meritve nam pokažejo, kje se je stanje izboljšalo ali poslabšalo. Na podlagi teh ugotovitev naredimo načrt nadaljnjih ukrepov, ali predpišemo vzdrževalno terapijo ter redne kontrole.

DOKUMENTACIJA
Zapis vašega stanja je dokument, ki je varno shranjen. V ENSO centru uporabljamo računalniško podprt sistem zapisovanja parodontalnih parametrov, ki je razumljiv zobozdravnikom na vseh kontinentih, zato so vsi podatki uporabni še desetletja, tudi če se preselite na drug konec sveta. 

PREVENTIVA JE BOLJŠA KOT KURATIVA.
Pomembno je torej, da bi vsak posameznik čim prej naredil meritve statusa obzobnih tkiv, s tem bi si zagotovil dolgoročno spremljanje stanja in zgodnjemu odkrivanju parodontalne bolezni. To podkrepi dejstvo, da večina ljudi izve za parodontozo pri sebi prepozno, saj lahko bolezen napreduje desetletja brez znakov.
Cena storitve: 30 €
Spletko